Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 6973311489, 6949200924  Email : enosigoneonirak@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όλοι στην κινητοποίηση για τα μουσικά καλλιτεχνικά σχολεία
Παρασκευή 18 Οκτώβρη 2013, 12 το μεσημέρι στην πλ. Ελευθερίας

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !
ΜΕΤΑΦΟΡΑ & ΣΙΤΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Στις 18 Οκτώβρη 2013 ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για όλα τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία με απόφαση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και της  Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για τη μεταφορά των μαθητών, τα κενά των εκπαιδευτικών,τη σίτιση, κ.ά.
Στο Ηράκλειο την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Πλ. Ελευθερίας 12 το μεσημέρι και πορεία προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης όπου και θα επιδοθούν ψηφίσματα.
Η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου καλεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμβάλλουν τα μέγιστα για την επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης και του συλλαλητηρίου στο Ηράκλειο. Να αναδειχθεί η ανάγκη για : αναβάθμιση της αισθητικής αγωγής, εξασφάλιση δημόσιας και δωρεάν καλλιτεχνικής παιδείας για όλους τους νέους από την παιδική ηλικία, δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να μη διακόπτεται η αναγκαία συνέχεια των μουσικών σπουδών, σύνταξη αναλυτικών προγραμμάτων για την υπάρχουσα διδασκαλία όλων των μουσικών οργάνων στα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια, ενεργοποίηση της νομοθετικής ρύθμισης για την πιστοποίηση των μουσικών σπουδών στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.
Άμεσα διεκδικούμε :
·      Να λυθεί τώρα το πρόβλημα της μεταφοράς όλων των μαθητών προς και από το σχολείο τους. Να αποσυρθεί τώρα η νέα ΚΥΑ που αυξάνει τις χιλιομετρικές αποστάσεις. Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απ' ευθείας κρατική χρηματοδότηση.
·      Στελέχωση, κάλυψη όλων των κενών των Καλλιτεχνικών - μουσικών σχολείων με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και άλλου βοηθητικού προσωπικού.
·      Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν όλες οι υλικοτεχνικές και λειτουργικές ανάγκες (οργάνων, βιβλίων, αναλώσιμα, κλπ.) των σχολείων.
·      Ούτε ευρώ από την τσέπη των γονιών για λειτουργίες της εκπαίδευσης.
·      Κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς θέρμανση. Ρύθμιση εδώ και τώρα για αφορολόγητο πετρέλαιο (προνόμιο που έχουν μόνο οι εφοπλιστές! Αλλά όχι τα σχολεία). Πάγωμα των χρεών στις ΔΕΚΟ και μηδενική τιμολόγηση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για τα σχολεία από φέτος.
·      Για τον υποσιτισμό. Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός κλπ.) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις δομές και το προσωπικό των δήμων - χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και χορηγών.
·      Απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα ολοήμερα και τα 28άρια τμήματα.
·      Καμία συγχώνευση - σύγχρονα και ασφαλή κτίρια - καμία τάξη να μην έχει πάνω από 20 παιδιά.
·      Απόσυρση του νόμου για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας

           Συντυχάκης Μανώλης                  Κιαμούρης Ηλίας                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου