Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ------------------- ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 6973311489, 6949200924
Email : enosigoneonirak@gmail.com
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
     Καλούμε τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων των Δημοτικών Σχολείων  και Νηπιαγωγείων του Δήμου Ηρακλείου αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο γονιό σε σύσκεψη!
     Επίσης καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  Σωματεία Εργαζομένων, επαγγελματικές ενώσεις, Λαϊκές επιτροπές, το ΤΕΕ-ΤΑΚ .   
Πέρασε ήδη ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής  χρονιάς!
 Η πραγματικότητα για τα Δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου είναι αδυσώπητη.
Τα κενά σε εκπαιδευτικούς  αμέτρητα.
Τα ολοήμερα τμήματα είτε δεν λειτουργούν καθόλου ή λειτουργούν με τα μισά και λιγότερα παιδιά από αυτά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς ειδικευμένο προσωπικό. Έχουν κυριολεκτικά μετατραπεί σε parking των παιδιών μας!
Τα τμήματα ένταξης, απαραίτητα για τη σωστή εκπαιδευτική λειτουργία,  έγιναν είδος υπό εξαφάνιση.
Η χρηματοδότηση των σχολείων είναι τέτοια που σε λίγο καιρό ούτε είδη υγιεινής δεν θα είναι σε θέση να αγοράσουν με αποτέλεσμα να καλεστούμε άλλη μια φορά να βάλουμε το χέρι στη τσέπη.
 Η κτιριακή κατάσταση των πιο πολλών Δημοτικών είναι στα χάλια της, λείπουν δεκάδες αίθουσες , τα κτίρια είναι ασυντήρητα. Δεν είναι σπάνια η εικόνα να βλέπεις κολώνες φαγωμένες και σοβάδες να κρέμονται.
Ετοιμάζουν συμπτύξεις τμημάτων. Το υπουργείο Παιδείας με πρόσφατες εγκυκλίους και αποφάσεις,  ετοιμάζει τη δημιουργία τμημάτων με 28 μαθητές (αντίστοιχα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση επιτρέπεται το στοίβαγμα 30 μαθητών ανά τμήμα),  ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί κρίνονται συνεχώς υπεράριθμοι και βγαίνουν στη διάθεση, τριγυρίζοντας από σχολείο σε σχολείο κι από Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ) σε ΠΥΣΠΕ.
Πολλά ακόμα.
Έφτασε όμως η ώρα να αφήσουμε τα λόγια και να πάρουμε εμείς  οι γονείς  τη κατάσταση στα χέρια μας!  Σε συντονισμό με τους δασκάλους , τα εργατικά συνδικάτα, και  όποιους φορείς πιστεύουν ότι η μόρφωση των παιδιών μας είναι υπόθεση δική μας!
Να πούμε πως δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο. Αγανακτούμε για την ημιμάθεια στην οποία σπρώχνονται οι μαθητές μας.
Απαιτούμε ένα σχολείο με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά δημόσιο και δωρεάν, με μόρφωση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Καμιά κατάργηση, σύμπτυξη, συγχώνευση τμημάτων και σχολείων. Καμιά κινητικότητα - διάθεση - απόλυση. Πλήρη - μόνιμη δουλειά για όλους.
Για όλα αυτά σας καλούμε σε συζήτηση που θα γίνει  τη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 για να αποφασίσουμε από κοινού τις ενέργειες μας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική αίθουσα (πολυχώρο) της Παλιάς Λαχαναγοράς  (παραλιακή λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου έναντι μουσείου Φυσικής Ιστορίας).                                              Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος                                                                 Ο γραμματέας

Μανώλης Συντυχάκης                                               Ηλίας Κιαμούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου